Špízy

30. dubna 2013 v 6:37 | Micha K. |  Dobrůtky
Jaro je tu! A s tím začíná co? Sezóna grilování. I přes bědování nejbližších, že nebudu moc grilovat, když nejím maso, jsem se do toho pustila a vychutnala si první letošní grilovanou pochoutku. No podívejte se sami.


Je to špíz, na kterém je cuketa, rajče, tofu, cibule a česnek. Potřené grilovacím kořením a avokádovým olejem.

Nějaké nápady pro příště?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Máte rádi přírodu?

Ano
Ne

Komentáře

1 ChelseaMitchell ChelseaMitchell | Web | 30. dubna 2013 v 7:38 | Reagovat

vypadá to hezky :) že by to bylo jendo z mých pořádných jídel? dojdou koktejli a držím dietu...

2 Lady Rovena Lady Rovena | E-mail | Web | 30. dubna 2013 v 10:48 | Reagovat

eh...a nějaký kus masa nebo vuřtu by nebyl? :-D Každopádně i tak to vypadá hodně chutně ;-)

3 Míša Míša | E-mail | Web | 30. dubna 2013 v 10:59 | Reagovat

[2]: Což o to, on by byl, ale mně se nechce :)

[1]: Eee, to jsem moc nepochopila. Začneš držet dietu, až Ti dojdou koktejly? Nevím, tofu mi jako dietní nepřipadá.

4 Lady Rovena Lady Rovena | E-mail | Web | 30. dubna 2013 v 13:52 | Reagovat
5 Můj Japonský dům Můj Japonský dům | Web | 30. dubna 2013 v 17:50 | Reagovat

Jojo, my taky dneska poprvé grilujem a už se nemůžeme dočkat.
Ty špízy vypadají dobře. Hmm avokádový olej, to může být zajímavé :)

6 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 30. dubna 2013 v 20:24 | Reagovat

Tady se dal někdo na vegetariánství? :D Já moc tofu nemusím, ale zeleninu miluju! :)

My děláme výborného grilovaného lososa... :D

7 Míša Míša | E-mail | Web | 30. dubna 2013 v 20:29 | Reagovat

[5]: Novinka v naší kuchyni. Mamka je z něj unešená, taťkovi nechutná :)

[6]: http://meka.blog.cz/1301/jist-ci-nejist-maso
No, tofu si taky nedávám moc často. Ale třeba toto uzené mi chutná :) Rybičky já nejedla nikdy, ty smrdí :)

8 pavel pavel | Web | 30. dubna 2013 v 20:53 | Reagovat

Vypadá krásně i bez masa. :-)

9 Karol Dee Karol Dee | Web | 1. května 2013 v 19:40 | Reagovat

Špízy vypadají chutně :) Grilovanou zeleninku mám moc ráda. Co se dá grilovat nevím, ale v létě jím jako bezmasá jídla nějaké lehké saláty :)

10 mengano mengano | E-mail | Web | 3. května 2013 v 7:49 | Reagovat

Ač jsem masožravec, tak bych si takový špíz určitě dala. Grilovaná zelenina je moc dobrá. Tofu neznám, nikdy jsem to nejedla. Koukám, že mám ještě mezery ve vzdělání :-)

11 Míša Míša | E-mail | Web | 3. května 2013 v 9:44 | Reagovat

[10]: On je v poslední době jeho rozmach. Jsou ale spory o tom, zda škodí nebo neškodí lidem se špatnou štítnou žlázou, tak se ho bojím jíst nějak moc často. I když mi u lékařky bylo řečeno, že to nevadí :) Každopádně jestli h budeš zkoušet, doporučuji spíše uzené. Přírodní je bez chuti a může Tě to hned odradit :) Pokud se to porovná s masem, je jeho výhoda ve snazší přípravě a také v tom, že ho můžeš mít celý den u sebe zavřené v krabičce a nic se mu nestane, čímž si u masa nejsem jistá :)

12 Nikol Nikol | Web | 4. května 2013 v 11:07 | Reagovat

mňaam! dostala jsem na to teď úplnou chuť :)

13 Vlček Ondřej Vlček Ondřej | E-mail | Web | 8. května 2013 v 14:23 | Reagovat

Vypadají perfektně ;-) Nikdy jsem neměl, moc mě nelákaly, ale po tom co jsem zkusil zapečenou cuketu, hned bych si dal :-) Tak letos bych to mohlo konečně jít 8-)

14 Lukáš Lukáš | Web | 12. května 2013 v 19:44 | Reagovat

Už teď se mi dělá chuť na to. Vypadá to docela chutně. Ať už s masem nebo bez masa. :-)

15 Gabi Gabi | Web | 17. května 2013 v 8:59 | Reagovat

Ano, už jsem se nemohla dočkat grilování! Taky už mám letos pár akcí za sebou. Ale takový špíz jsem letos ještě nedělala, musím to napravit. Miluju tepelně upravenou zeleninu a když je z grilu a ještě s kouskem masa, tak není nic lepšího.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama