Zdravý dezert (bez lepku, vegan)

15. listopadu 2013 v 11:38 | Micha K. |  Dobrůtky
Původně jsem se s desertem dělala kvůli Gurmánce. Skvěle navazovalo téma "bez lepku" na zadání receptů "dortové chutě". Jen bych, já tele, nesměla nechat kartu od foťáku doma. Takže jednoduchý recept na zdravý dezert uvádím aspoň zde.

Jednalo se o měnší porci jen pro mě, proto jsem nedělala desert v pekáči ale v hrnku (na pečícím papíře). Taky to podle toho vypadá. Průměr hrnku byl, pro představu, asi 16 cm.

110g uvařených fazolí
1 banán
1,5 lžíci agáve sirupu
2 lžičky kakaa

Vše rozmixovat a péct asi 20 minut 180 stupňů. Dezert začne na povrchu praska, ale vevnitř je nádherně vláčný. Je velmi sytý.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Andrea Andrea | Web | 15. listopadu 2013 v 12:13 | Reagovat

Zni to zajimave. Da se to pouzit i pro lidi, kteri drzi dietu s nizkym obsahem kolhydratu. nekdy to mozna zkusim.

2 Andrea Andrea | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 12:14 | Reagovat

jeste jeden dotaz. Prepasirujes ty fazole anebo tam ty slupky nechas?

3 Joina Joina | Web | 15. listopadu 2013 v 12:24 | Reagovat

Ty fazole mě docela překvapily, ale určitě to muselo být chutné :)

4 Míša Míša | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 12:44 | Reagovat

[1]: Tak to slovo slyším prvně. Já slupku nechala. Co se týče luštěnin, žádné problémy s trávením mi nedělají, ale pokud Tobě ano, určitě přepasírováním nic nezkazíš.

[3]: Já mám takové věci ráda. Když člověk nechce mouku, už moc variant na dezerty nezbývá. Krom toho jsem zvyklá na veliké množství luštěnin, tak mně samotné už to asi nepřipadá :)

5 Enitas Enitas | Web | 15. listopadu 2013 v 14:33 | Reagovat

Fazole? Nějak si nedokážu představit výslednou chuť, nevím proč.. :D Ale asi ho někdy zkusím.

6 Míša Míša | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 18:27 | Reagovat

[5]: Tak fazole nejsou nic s nějak extra výraznou chutí, dá se s nimi dost pracovat ;)

7 Barča Barča | 15. listopadu 2013 v 22:15 | Reagovat

není to něco jako ty fazolové brownies? :) ale vypadá to skvěle, doufám, že mi taky upečeš :P

8 Míša Míša | E-mail | Web | 16. listopadu 2013 v 19:57 | Reagovat

[7]: Já vůbec nevím, jak jsi je dělala Ty :) Tohle je moje varianta, která na Tebe, díky Tvojí nepřítomnosti a mojí nenažranosti, nezbyla ;)

9 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 16. listopadu 2013 v 20:20 | Reagovat

Z toho se mi zbíhají sliny :))
Zase budu experimentovat :)))

10 Babe Babe | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 20:01 | Reagovat

V Asii se fazole (azuki) používají na sladko běžně) chci to někdy zkusit.)

11 Edona Edona | Web | 19. listopadu 2013 v 15:47 | Reagovat

Tak to jsem ještě nikdy nezkoušela. A ty fazole tam asi nejsou moc cítit, že ? :-)

12 Monca33 Monca33 | Web | 21. listopadu 2013 v 11:38 | Reagovat

Zajímavý recept. Na obrázku to vypadá jako dort :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama